goi11K.jpg

Duurzame oplossingen in de architectuur


Vanzelfsprekende duurzaamheid
Duurzaamheid staat hoger op de maatschappelijke agenda dan ooit. Nieuwe wetgeving zet steeds meer aan tot het maken van energiezuinige en duurzame keuzes; de energietransitie is in volle gang.

Nadenken over duurzaamheid is voor DAT niet iets van vandaag of gisteren. In de afgelopen decennia hebben we steeds de nieuwe ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid opgezocht. Zo hebben we in de jaren ’90 uitgebreid gewerkt met het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen. In de jaren daarna hebben we mede aan de basis gestaan van de ontwikkeling van Passiefhuis-principes en bijbehorende SBR-detaillering.

Momenteel werken we volop aan (Bijna-)Energie-Neutrale-Gebouwen (ENG/ BENG) en Nul-op-de-Meter woningen (NOM) met circulair materiaalgebruik. Voorop in al deze projecten staat onze nieuwsgierigheid naar de toepassing van nieuwe technieken. En onze maatschappelijke overtuiging dat wij binnen ons vakgebied met gezond verstand ook echt iets kunnen betekenen als het gaat om duurzaamheid!
kro01.jpg
Passief bouwen
De Kroeven in Roosendaal is één van de grootste passiefhuis projecten van Europa. DAT heeft een intensieve bijdrage geleverd aan de technische ontwikkeling van het passiefhuis-principe van deze herstructureringsopgave.

Meer over Passiefhuis De Kroeven Roosendaal
Energieneutraal
De ongewone woningen in Boschkens-West vormen de markante begrenzing van de wijk aan de nieuwe ecologische zone in Goirle. Deze woningen, met een energiepresentatie-coëfficent (EPC) van nul, zijn energieneutraal.

Meer over Boschkens-West Goirle
bos01.jpg
rie04.jpg
Innovatief klimaatconcept
Bij Brede School De Vonder in Riel is in het ontwerp rekening gehouden met energiezuinigheid, kierdichtheid en comfort door het toepassen van een innovatieve klimaatvloer.

Meer over Brede School De Vonder Riel
Bijna-Energie-Neutraal-Gebouw (BENG)
In de wijk Elderveld in Arnhem heeft DAT architecten de vervangende nieuwbouw ontworpen voor Integraal Kindcentrum De Klimboom. Het is een licht gebouw waar wordt vernieuwend onderwijs gegeven. Dit multifunctioneel onderwijsgebouw voldoet aan de BENG-normering.

Meer over IKC De Klimboom
kli100.jpg