con09.jpg

Wonen aan het Markkanaal


De Contreie Oosterhout
Langs het Markkanaal, aan de zuidrand van De Contreie, de nieuwste uitbreidingswijk van Oosterhout, heeft DAT 15 stadswoningen en 24 appartementen ontworpen.
We zagen meteen de mogelijkheden van de locatie: wonen met zicht over het water in een groene omgeving. Deze hebben we dan ook ten volle benut in het ontwerp.
con02.jpg
con03.jpg
Binnen de randvoorwaarden zijn we er in geslaagd een sterk volume te creëren. We hebben van binnen naar buiten ontworpen om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van het weidse uitzicht. Dit is mede bepalend geweest voor de architectuur van het gebouw. De grote raampartijen die een consequent patroon met de metselwerkvlakken vormen en de royale balkons geven het gebouw zijn heldere uitstraling.

Het materiaalgebruik van het appartementengebouw oogt rustig en ingetogen, maar wordt bijzonder door de speciale metselwerkvlakken, specifiek ontworpen balustrades, natuurstenen entree en opengewerkt metselwerk in de plint van het gebouw.
con76.jpg
con01.jpg
con18.jpg
con13.jpg
con10.jpg
De woningen hebben een moderne architectuur en een sterke identiteit. Ze zijn individueel herkenbaar en vormen één geheel met het appartementengebouw.

De gemetselde gevels, verbijzonderd met staand metselwerk en rollagen, worden regelmatig onderbroken door diep terugliggende gevelopeningen. De openingen zijn als het ware uitgesneden in het metselwerk en om dit te benadrukken liggen de kozijnen diep terug of soms zelfs achter het metselwerk. Bijzondere elementen zijn de verticale stroken met het houten schrijnwerk en de luifel boven de voordeur.
con12.jpg
con07.jpg
Opdracht
Architectonische opdracht van de nieuwbouw van 15 stadswoningen en 24 appartementen

Opdrachtgever
DW Investments Tilburg

Adviseurs
Sterk Adviesbureau voor bouwconstructie

Uitvoering
Aan de Stegge Roosendaal bv

Periode
2016-2018

Fotografie
Michel Kievits