spr13.jpg

Ruimte voor eigen identiteit


Brede school De Sprankel Haaren
Brede school de Sprankel in Haaren omvat twee basisscholen, een kinderopvangorganisatie, een sporthal (NOC-NSF) en het Centrum voor Jeugd en Gezin.
De verschillende gebruikers hebben op de begane grond ieder hun eigen domein, die allen zijn verbonden met de ruime, hoge, lichte aula. Deze aula kan gekoppeld worden met het naastgelegen speellokaal, om zo een grote ruimte voor evenementen te creëren. Aan de aula ligt ook de gezamenlijke lounge voor alle leerkrachten en pedagogisch medewerkers in het gebouw.
spr09.jpg
Synergie
Doel van het gebouw is meer dan alleen het bieden van onderwijs. Door functies met elkaar te mixen worden synergieën versterkt. Juist daarom zijn de gebruikers nauw bij het proces betrokken. Dit heeft er onder meer toe geleid dat er op de verdieping geen eigen domeinen meer zijn, maar juist meer mogelijkheden voor samenwerking en uitwisselbaarheid. Hier liggen dan ook het handvaardigheidslokaal en de wissellokalen, die door beide scholen gebruikt kunnen worden. Ook de verdieping is verbonden met de aula, middels een grote vide. Het geheel vormt een toegankelijke en lichte school!
spr01.jpg
spr32.jpg
spr10.jpg
spr12.jpg
spr05.jpg
spr06.jpg
spr11.jpg
spr07.jpg
spr25.jpg
Opdracht
Architectonische opdracht voor de nieuwbouw van een brede school met kinderopvang, sporthal en Centrum voor Jeugd en Gezin

Opdrachtgever
Gemeente Haaren

Adviseurs
Innax (installatie)
Goudstikker de Vries (constructie)

Uitvoering
Hazenberg

Periode
2014-2016

Fotografie
Ronald Auée
Michel Kievits