dat07.jpg

DAT werkt in een monument


Kantoor DAT
DAT is gevestigd in het prachtige monumentale stafgebouw aan het Kromhoutpark. Het pand is van oorsprong een kazernegebouw, robuust met veel kenmerkende details. Het gebouw is opgedeeld in verschillende ruimtes met ieder hun eigen sfeer.

Het doel van de verbouwing was om een zo open mogelijke werksituatie te creëren. Daartoe zijn nagenoeg alle deuren verwijderd en is er gezocht naar verbinding tussen alle ruimtes. Dit uit zich onder andere in de lambrisering die in feite alle ruimtes aan elkaar linkt. In deze lambrisering zijn kasten, werkplekken en zitplekken opgenomen. De centrale ruimte is de voormalige hal, waarin nu een informele lunch-, koffie- en ontmoetingsruimte is gemaakt.
ansichtkromhout.jpg
De voormalige Kromhoutkazerne in Tilburg
Flexibele werkplekken
Eén van de belangrijkste zaken op ons architectenbureau is samenwerking. Daarom zijn onze werkplekken flexibel en individueel instelbaar. Iedereen kan op iedere werkplek werken. Het doel is om samenwerking te vergemakkelijken. Daarnaast is er meer diversiteit in werkplekken. Er zijn stilteplekken, overlegplekken, grote maquettetafels en informele zithoeken.
dat03.jpg
dat04.jpg
Duurzaamheid
Bij de materiaalkeuze is er steeds getracht een verantwoorde keuze te maken. De geweven vinylvloer is volledig recyclebaar (Green Tag level A). Voor de OSB-beplating, waarvan de werkplekken zijn gemaakt hoeven geen volwassen bomen gekapt te worden. De trap is bekleed met gerecycled rubber. De stalen kasten zijn meegenomen uit de vorige huisvesting en geïntegreerd in het nieuwe meubel. De installatie is grotendeels vernieuwd, waarbij grote energie-efficiēntie is nagestreefd en er is buitenzonwering toegepast. En de meest verantwoorde keuze is natuurlijk huisvesting te zoeken in een bestaand gebouw!
dat08.jpg
bureau21.jpg
Opdracht
Verbouwing en interieur

Opdrachtgever
DAT

Adviseurs
Van Delft Installatie

Uitvoering
Bouwbedrijf Kees Remmers

Periode
2011