esd70HR.jpg

Een nieuw stoer gebouw voor het Vakcollege Esdal


aug '21

Op de Esdalcampus in Emmen is een nieuw stoer gebouw verrezen: het Vakcollege. Leerlingen, docenten en medewerkers zijn inmiddels gestart met hun lessen in het splinternieuwe schoolgebouw.

Het Vakcollege huisvest zowel VMBO als MAVO. Er worden 5 profielen aangeboden waaronder Horeca, Bakkerij en Recreatie, Mobiliteit en Transport, Dienstverlening en Producten. Daarnaast is ten behoeve van het vakonderwijs een theaterzaal gerealiseerd die ook wordt gebruikt door de andere opleidingen op de campus van het Esdal College.

Bij het Vakcollege draait het om verbinding tussen mensen. Voor opdrachtgever Stichting Esdal College heeft DAT het schoolgebouw zo ontworpen dat vakoverstijgend leren, maatwerk, individuele en persoonlijke begeleiding en verschillende werkvormen op elk niveau op een vanzelfsprekende wijze kunnen worden ingepast.

DAT en samenwerkende partijen WSP (constructie), Adviesbureau Sijperda-Hardy (installaties en bouwfysica), ICS adviseurs (projectmanagement), Hesco Bouw en Pranger-Rosier (uitvoering) zijn enthousiast over het eindresultaat!

Meer over Vakcollege Esdal