DATbergh1920.jpg

Winnaar prijsvraag Bergse Veld


nov '20

Het door Combinatie Muller Wagemakers V.O.F. ingediende plan ‘Leven op het Bergse Veld’ is uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag die de gemeente Oss heeft uitgeschreven voor de locatie Burgemeester Gielenplein in Berghem. Het plan is als beste gekozen uit drie inzendingen.

Het plan
Er komt een gebouw met 40 appartementen, waarvan 12 sociale huurappartementen, in drie verdiepingen. Het ontwerp van DAT architecten is er in geslaagd om het grote volume, wat omringd wordt door relatief kleinschalige bebouwing, een dorpse schaal en uitstraling te geven.

Duurzaam
Het gebouw krijgt een innovatief verwarmingssysteem waarbij bestaande technieken slim worden gecombineerd. Het rendement van dit systeem is vijf keer hoger dan dat van de gebruikelijke warmtepompen en biedt een hoog comfort. Het systeem bestaat uit panelen met heatpipes op het dak en een ondergrondse voorziening op eigen terrein waarin de warmte wordt opgeslagen.

Het plein
Het gebouw vormt een belangrijke wand aan het Meester Gielenplein en gaat een positieve impuls geven aan het plein door de aanwezigheid van de nieuwe bewoners. Andersom geeft het plein een positieve impuls aan het wonen op deze plek in Berghem vanwege de reuring en sfeer die de activiteiten gaan geven. De inrichting van het plein zal in overleg met de gemeente worden vormgegeven.