BachmanhofPrincenhageSpotCompanion315401.jpg

Viering start bouw ‘Het Bachmanhof’


sep '21

Op enkele tientallen meters van de “Aogse markt”, de historische dorpskern van Princenhage, bevindt zich een ‘verborgen’ gebied. Waar eens de smederij van Miel Bachman en de visrokerij van Bond stonden, ontstaat nu een prachtige plek om te wonen in het groen: het Bachmanhof.

Dit riante binnenterrein gaat ruimte bieden aan een divers woonprogramma en wordt gekenmerkt door het authentieke dorpskarakter van Princenhage. Het wordt getransformeerd tot een nieuw woonhof van 30 eigentijdse woningen met een eigen signatuur en zicht op de Martinuskerk.

De Bachmanhof heeft zijn naam te danken aan Miel Bachman, de oude smid die ooit op deze plek zijn smederij had. Miel had zijn hart verpand aan deze verborgen plek in Princenhage en kocht iedere keer dat hij de kans kreeg een extra stuk grond bij. Dit met het doel om ooit meer mensen van deze unieke plek te laten genieten. Miel had dus een halve eeuw geleden al een visie om er een woongebied van te maken. Na zijn overlijden besloot zijn dochter Marleen samen met haar man Jan zijn wens te laten uitkomen en van deze verlaten plek iets moois te maken, een woonwijk waar mensen samen met veel plezier kunnen leven.

Onlangs is Winters bouw en ontwikkeling gestart met de bouw van de woningen. Samen met hen, onze opdrachtgever, Marleen en Jan, en alle betrokken partijen en genodigden is op feestelijke wijze het glas geheven op een voorspoedige bouw en is deze mijlpaal gevierd!BachmanhofPrincenhageSpotCompanion316902.jpg
BachmanhofPrincenhageWintersSpotCompanio.jpg