DATgro02.jpg

Start bouw fase 1 Groene Loper Maastricht


jul '19

De afgelopen jaren zijn er vele mijlpalen rondom dit project bereikt en op 5 juli is de bouw gestart van de woningen en het appartementencomplex van Wonen aan de Groene Loper - fase 1 deelplan Laan van Bellevue.

De Groene Loper verbindt de stad met de landgoederen zone aan de noordzijde van Maastricht en met het Mecc en de Ceramique terreinen aan de zuidoost zijde van de stad. Door het groene profiel te verbinden met het bestaande groen in de stad, zoals het Koningspark en de vele boomgroepen in het gebied, ontstaat opgeteld een majestueuze groene long in de stad. Het groene en verkeersluwe karakter van de openbare ruimte maakt De Groene Loper een verbindende openbare ruimte voor mensen die zich van oost naar west door de stad bewegen.

De Groene Loper wordt een hedendaagse stadslaan, duurzaam, tijdloos, gewoon en monumentaal.

West 8 maakte het stedenbouwkundige masterplan voor het gebied. Opdrachtgever Ballast Nedam heeft DAT Architecten, Atelier Brink, HilberinkBosch, Mathieu Bruls en HumbleMartensWillems geselecteerd om de begeleidende bebouwing aan weerszijden van de Groene Loper te ontwerpen. De bebouwing kenmerkt zich door een grote diversiteit van woningtypes en architectonische verschillen, sterk afgestemd op het Maastrichtse karakter.