ook01.jpg

Start bouw basisschool Klazienaveen


dec '21

Onlangs is de bouw gestart van de nieuwe openbare basisschool in Klazienaveen!
In opdracht van Openbaar Onderwijs Emmen heeft DAT het ontwerp gemaakt dat naast het Esdal College zal verrijzen, eveneens een ontwerp van DAT.
De drie basisscholen OBS De Spil, OBS De Planeet en OBS De Viersprong gaan samen verder als één school en worden samen met de voorschool in het nieuwe schoolgebouw en deels in het Esdal College gehuisvest. In het Esdal College wordt hiervoor een ruimte verbouwd en geschikt gemaakt voor basisonderwijs.

DAT heeft de leerlingen, leerkrachten, ouders en medezeggenschapsraden betrokken bij het ontwerp. Zij hebben meegedacht over de plannen en het ontwerp van de school en haar omgeving.

Schoolbestuurder en wethouder Raymond Wanders over deze bijzondere onderwijsomgeving:
“Met de voorschool, basisschool, het voortgezet onderwijs en een bibliotheek onder één dak, ontstaat hier in Klazienaveen een unieke plek voor onderwijs aan kinderen van 2,5 tot 17 jaar. Dit biedt kansen voor het onderwijs om de onderlinge samenwerking verder uit te breiden en te versterken."

Onze ontwerpteampartners zijn ICS adviseurs (projectmanagement), WSP (constructie) en Sijperda-Hardy (adviseur installaties). Installateur Homij en Jorritsma Bouw zijn betrokken bij de uitvoering van het project.

Volgend jaar na de zomer nemen leerlingen, leerkrachten en medewerkers hun intrek in hun nieuwe school!ook02.jpg
ook03A.jpg