sil01.jpg

Silhouet, zes villa's in Arnhem


jul '17

Op één van de mooiste plekken van Arnhem, zullen zes moderne villa’s hoog boven de stad verrijzen. Silhouet, een zeer tot de verbeelding sprekende enclave aan de rand van park Sonsbeek op een prachtig begroeide heuvel. Een opgave waar je als architect van droomt.
In vol respect voor de aanwezige kwaliteiten van groen, uitzicht, verstilling en omliggende bebouwing een unieke woonomgeving maken. De zes villa's zijn zorgvuldig gepositioneerd op de locatie in samenspraak met landschapsarchitect Eric Jongen. De onderlinge posities tussen de woningen zijn zodanig afgestemd dat er interessante zichtlijnen ontstaan.
Elke villa biedt optimale privacy en heeft tevens een open en transparante sfeer. Grote aluminium puien aan de tuinzijde geven vanuit de villa's mooie zichtlijnen op het omringende landschap. De subtiele details in het metselwerk van de gemetselde volumen en het bloemenkozijn refereren naar de oorspronkelijke villa die op de heuvel staat.
Door de mogelijkheid voor de kopers om hun eigen woning te configureren, ontstaat er een unieke villa op maat voor elke koper.