vee04.jpg

Reconstructie gevel Tilburgse Veemarktstraat


apr '23

Flinke brokken van de originele gevel aan de Veemarktstraat zijn een aantal jaren geleden naar beneden gevallen en zijn steen voor steen door DAT en Bouwbedrijf Van de Ven opnieuw opgebouwd. De gevel dateert uit de jaren '50 en is onderdeel van het karakteristieke straatbeeld.

De "nieuwe" gevel is in oude staat teruggebracht met de eisen van vandaag. Historische elementen zijn gereconstrueerd, gebruik makend van moderne materialen en technieken. De gevels, heel gedetailleerd, vormen een mooi samenspel met het vrij abstracte appartementen-complex Pakhuis West (Bedaux de Brouwer Architecten).

Op 21 april verricht wethouder Bas van der Pol de officiele opening van dit gebied en worden de kunstwerken van Jace van de Ven op drie ramen van de gereconstrueerde gevel openbaar gemaakt. De kunstwerken zijn gemaakt in het glasatelier van Stef Hagemeier.

Lees het artikel in het Brabants Dagblad over "Furkan tekende alle 15.550 steentjes na: verloren geveltjes Veemarkstraat keren met gedichten terug".vee01.jpg