20180827zwanenberg.jpg

Nominatie 'Het Mooiste Gebouw van Oss' voor Park Zwanenberg


aug '18

DAT Architecten is genomineerd met twee projecten voor de architectuurprijs 'Het Mooiste Gebouw van Oss'. De eerste nominatie is voor Park Zwanenberg gezondheidscentrum, appartementen en verzorgingshuis. De tweede nominatie gaat naar het project Leeuwerikhof woningen en wijkcentrum.

Park Zwanenberg gezondheidscentrum, appartementen en verzorgingshuis is in opdracht van BrabantWonen gerealiseerd. BrabantWonen heeft intensief samengewerkt met de partners AM en gemeente Oss. Het gezondheidscentrum is op een groter schaalniveau de spil die een drietal gebieden verbindt; Sibeliuspark, park Zwanenberg en de onderwijsboulevard. Het programma is zeer divers met een polikliniek, diverse zorgfuncties, restaurant, appartementen met kleinschalige woon-zorg functies en appartementen in de sociale sector met een tandartspraktijk. Aan de Doctor Saal van Zwanenbergsingel is een ensemble van vier bouwvolumes gemaakt die gezamenlijk een stadsentree voor Oss creëren.
Het plan koppelt de Onderwijsboulevard met het Sibeliuspark en vervult daarmee een belangrijke spilfunctie binnen dit grotere stadsdeel. De uitstraling van de gebouwen is licht en optimistisch met een lichte, zachte baksteenkleur en het gebruik van hout geven het geheel een bijna Zuid Europese sfeer.

De verkiezing is een initiatief van de Ontwerperskring Oss in samenwerking met het Brabants Dagblad en met dit initiatief hopen zij een bijdrage te leveren aan het actuele debat over ruimtelijke kwaliteit in de stad Oss en de omliggende dorpen. Er zijn een 26-tal gebouwen genomineerd, die zijn opgeleverd in de periode 2012-2018. Er is gekeken naar de architectonische kwaliteit, het belang voor het stads- of dorpsbeeld en naar de diversiteit van de totale selectie. Er wordt zowel een publieksprijs als een prijs toegewezen door de vakjury. De publieksprijs zal worden uitgereikt op basis van stemming via de internetsite van het Brabants Dagblad. Van 25 augustus t/m 14 september kun je je stem uitbrengen. Op 26 september wordt de winnaar bekend gemaakt.

Stem op Park Zwanenberg gezondheidscentrum, appartementen en verzorgingshuis voor 'Het Mooiste Gebouw van Oss'. https://www.bd.nl/oss/verkiezing-stem-op-het-mooiste-gebouw-van-oss~a241846f/