01sectionperspectivekoen.jpg

Koen Huijs genomineerd voor de Archiprix!


jan '22

Wij zijn trots op onze collega Koen Huijs die met zijn bijzondere afstudeerproject ‘Architecture on Demand’ is genomineerd voor de Archiprix.

Zijn afstudeerproject legt directe verbanden tussen stedenbouw en architectuur in Japan, het voorland van Nederland t.a.v. culturele versnelling en verdichting. Het sociale en het private zijn in dit ontwerp geradicaliseerd en leggen sociale patronen van de toekomst bloot. Een theoretisch en cultureel kader, afgeleid van Japanse bronnen en werk van Lebbeus Woods, leidt tot een visie en ontwerp met een neo-metabolistisch karakter; een architectuur die is onderworpen aan zijn gebruikers. Deterritorialisering en openheid zorgen samen voor het creëren van een collectieve omgeving met privé-eenheden, geassembleerd in een bovenbouw die de ruimte boven de straten van Tokyo bezet. De architectuur is zowel futuristisch als hands-on en bestaat uit een superstructuur en een bijna ‘occupy achtig’ interieur.

Met de presentatie en beoordeling van het beste afstudeerwerk op de vakgebieden van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur introduceert Archiprix de meest getalenteerde ontwerpers op nationaal niveau en presenteert hun inspirerende afstudeerprojecten aan een breed publiek.

Het werk van Koen Huijs en andere genomineerden voor de Archiprix wordt in het voorjaar tentoongesteld in een 1,5 jaar durende reizende expositie door het land.

Meer over het werk van Koen Huijs
Bekijk ‘Architecture on Demand’ op vimeo.02urbankoen.jpg
03interiorkoenjpg.jpg
04sectionkoen.jpg
05plattegrondkoen.jpg