obskla01.jpg

Een extra huis voor de basisschool bij het Esdal College


sep '22

Voor opdrachtgever Openbaar Onderwijs Emmen (OOE) heeft DAT het ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van het Esdal College in Klazienaveen. Drie openbare basisscholen De Spil, De Planeet en De Viersprong zijn samengegaan als één Openbare Basisschool in dit nieuwe gebouw. Ook de voorschool heeft hier een plekje gekregen.

Het concept van het Esdal College, eerder door DAT ontworpen, is te omschrijven als “huizen” rondom een centraal plein, een vertaling van het stedenbouwkundige principe van een kleine stad. Pleintjes en patio’s, verbonden door gangen, hechten de verscheidene huizen tot een geheel. Ieder vak heeft zijn eigen “huis” met zijn eigen vorm en uitstraling. Dit ontwerpconcept is ook als uitgangspunt genomen voor de Openbare Basisschool. Het heeft zijn eigen (kind)"huis" en door zijn eigen vorm, uitstraling, materiaalgebruik en toegepaste details past het, samen met de andere huizen, binnen het grote geheel van Onderwijs Campus Klazienaveen.

De Openbare Basisschool en een stuk interne verbouwing binnen het Esdal College zijn onlangs opgeleverd en feestelijk geopend. Wij wensen de scholen veel plezier en een mooie samenwerking in hun nieuwe onderkomen!