datloc01.jpg

DAT wint architectenselectie LOC Doorwerth


jan '22

Vorig jaar heeft DAT de architectenselectie LOC ('Leer Ontmoetings Centrum') in Doorwerth gewonnen, waar we nu enthousiast mee aan de slag gaan!

Ten westen van Arnhem ligt het bijzondere dorp Doorwerth. Doorwerth wordt gekenmerkt door de grote bosgebieden waarin gewoond wordt en dat bepalend is voor het unieke karakter van de bouwlocatie voor het nieuwe ‘Leer Ontmoetings Centrum’. Het nieuwe LOC zal huisvesting bieden aan ruim 300 leerlingen en aan vier groepen kinderdagopvang en buitenschoolse opvang.

In het centrum van Doorwerth krijgen Basisscholen De Dorendal (Flores Onderwijs) en De Atlas Doorwerth (PPO De Link) gezamenlijke vervangende nieuwbouw. De twee scholen zijn op dit moment ieder op een eigen locatie gehuisvest in verouderde schoolgebouwen. Naast de basisscholen krijgen de samenwerkende kinderopvangorganisaties Peuterplein en De Speelboerderij ook een plek in het nieuwe gebouw.

In het ontwerp van DAT speelt het groen en de bosrijke omgeving een belangrijke rol. In het transparante hart van het gebouw ervaar je optimaal de prachtige, groene omgeving en worden de verschillende gebruikers met elkaar verbonden. Het nieuwe LOC is gevormd tussen de bomen door en voegt zich zo in zijn natuurlijke omgeving. De begane grond ligt onder een karakteristiek dakvlak dat is geplooid tussen de bomen. Zo geeft DAT letterlijk vorm aan het motto ‘Samen onder één dak’.

Samen met de gebruikers, HEVO, gemeente Renkum en LOS Stad om Land gaan we starten met het ontwerp!datloc03.jpg
datloc04.jpg