datsta01.jpg

Binnenkort start bouw van het Staring College!


jul '22

Het Staring College is een openbare school voor voortgezet onderwijs voor de leerwegen vmbo, havo en vwo. De twee huidige locaties in Borculo worden samengevoegd tot een nieuw schoolgebouw voor ruim 320 leerlingen en medewerkers en wordt gerealiseerd op campus de Wildbaan. De bouw van het Staring College zal in oktober van dit jaar starten.

Energie, materiaalgebruik, duurzaamheid en de groene omgeving vormen een belangrijk uitgangspunt voor het Staring College. Als onderwijsinstelling willen zij hun leerlingen steeds bewuster maken van het op een duurzame manier omgaan met de aarde. Het gebouw dient dan ook een voorbeeld te zijn op dit gebied. Ook wordt rekening gehouden met flexibiliteit en multifunctioneel gebruik van ruimten en aanpasbaarheid van het gebouw bij groei of krimp.

Voor opdrachtgever Portuur heeft DAT een ontwerp gemaakt waarbij het onderwijs georganiseerd wordt in een aantal inspirerende en herkenbare clusters. De clusters van (praktijk)vakken worden zowel naar binnen als naar buiten zichtbaar en herkenbaar. De groene omgeving wordt doorgetrokken naar binnen in het gebouw. Duurzaamheidsvragen (materiaalgebruik, energie, circulariteit, flexibiliteit) zijn de basis geweest voor het ontwerp van het nieuwbouw.