Spoorzone

Breda, (2013-2015)
Via Breda is het begrip dat staat voor de transformatie van de Bredase Spoorzone in het centrum van de stad. Een vernieuwende en uitdagende aanvulling op die stad. Maar vooral een kwaliteitsvergroting. Een gebied van ongeveer 100 ha, direct grenzend aan de historische Bredase binnenstad, verandert van grootschalige industriecomplexen naar een compleet nieuw stadsdeel: een extra stad, naast de historische Bredase binnenstad. Via Breda ontwikkelt zich - met respect voor de bestaande kwaliteiten, de intimiteit en de historie van de stad als geheel - tot een modern stadsdeel dat hier complementair aan is.
In opdracht van D.W. Investments en Dura Vermeer is DAT bezig met een woningbouwplan dat bestaat uit circa 230 woningen, gebouwde parkeervoorzieningen en 1000m2 commerciële ruimten.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

Aansluiting op de omgeving

Het project ligt In het gebied tussen de noordkant van de Stationslaan en de zuidkant van Belcrum. Het bouwplan kent een grote mate van variatie in woningtypes en prijsklassen en in een mix van huur en koop. Zo bestaat het woonprogramma onder ander uit luxe huurappartementen aan de zijde van de Belcrumweg, grondgebonden woningen aan de Kievitstraat, maisonnettes en en woon-/werk woningen aan de Stationslaan. Het bouwplan sluit perfect aan op de grandeur van de nieuwe Stationslaan en op de wijk Belcrum, onder andere door de nieuwe woningen in de Kievitstraat in evenwicht te brengen met de bestaande woningen. De wijk Belcrum wordt verbonden met de Stationslaan door tussen de bouwblokken gelegen straten. De architectuur in het Stationskwartier is eigentijds en gevarieerd. Dit bouwplan wordt uitgevoerd in baksteen.

Drie fasen

Het project bestaat uit drie bouwfasen. De eerste fase omvat 51 koopappartementen, 82 huurappartementen en 225 vierkante meter aan commerciële ruimten, plus een parkeergarage. Als het hele project is afgerond, is Belcrum in totaal 224 woningen en 1.000 vierkante meter aan commerciële ruimten rijker.

opdrachtgever
Dura Vermeer Bouw Rosmalen BV, DW Investments B.V.

team
Theo van Esch, Desiree Vermeer, Johan Bek, Birgitte Keizer, Gert-Jan Dirkx

website
viabreda.nl

via102406.jpg
via102401.jpg
via102405.jpg
via102407.jpg
via102404.jpg
via102403.jpg
via102402.jpg
via102409.jpg
via102410.jpg
4441440.jpg
situatie.jpg
kaartweergavechronologie