Regenboogpark

Tilburg, (1993-2001)
Een moeilijk te ontwikkelen terrein wordt mooie woonomgeving.

Op een oud fabrieksterrein waar destijds een textielververij gevestigd was, zat een sterke milieuverontreiniging in de grond. Na een langdurige grondreiniging was het terrein geschikt om woningen te bouwen en een aansluiting te maken op het Kromhoutpark.
De opdracht was vrij uniek voor Tilburg: in de bestaande structuur van de stad een gevoel van stedelijk wonen creëren met een dichte bebouwing (8 hectare) en hoogbouw.
Hiervoor heeft DAT een plan gerealiseerd waarin een hoge woondichtheid gecombineerd wordt met speelboulevards en grote lege ruimtes waarin een verbinding naar het park is gerealiseerd. Het parkeren gebeurt op het maaiveld tussen de gebouwen.
Samen met Westpoint (de op één na hoogste woontoren van Nederland) en de kleinschalige woonwijk eromheen is het Regenboogpark een centrale plek in de stad geworden omringd door oude bomen.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

de ULI Global Award for Excellence Program

Het project heeft in 2004 de ULI Global Award for Excellence Program gewonnen, een internationale prijs voor projectontwikkelingen. De ontwikkeling van het Regenboogpark heeft deze prijs gekregen voor de manier waarop een vervuild industrieterrein succesvol ontwikkeld is.

opdrachtgever
AM Wonen, Gemeente Tilburg

team
Ton van der Hagen, Janneke Bierman, Wouter Laros, Bart Versteijnen,

regenboog_2.jpg
93177_02_Regenboogpark_data.jpg
regenboog_1.jpg
regenboog_3.jpg
regenboog_4.jpg
regenboog_5.jpg
regenboog_6.jpg
regenboog_6b.jpg
regenboog_7.jpg
regenboog_8.jpg
kaartweergavechronologie