Nieuw Kadekwartier

Arnhem, (2016-2018)
In Arnhem wordt momenteel druk gewerkt aan de ontwikkeling van de oostzijde van het Centrum. Op het voormalige industriegebied nabij de Rijn en de John Frostbrug komt een uitgebreid, nieuw woon- en werkgebied. DAT architecten heeft aan de Westervoortsedijk de entree tot het Nieuw Kadekwartier ontworpen, bestaande uit 20 grondgebonden woningen, 60 (zorg-)appartementen en een plint met publieksfunctie.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

Bouwlocatie met een industriële geschiedenis

In het verleden was het gemeentelijke gasbedrijf gevestigd op de hoek van het Nieuw Kadekwartier. In de robuuste verschijningsvorm van de nieuwe gebouwen komt het stoere karakter van de voormalige industriële omgeving terug.

Rijk geschakeerd bouwblok

Het stedenbouwkundig plan voor het Nieuw Kadekwartier bestaat uit gesloten bouwblokken, die elk zijn opgebouwd uit een combinatie van onderling verschillende “panden”. In het bouwblok aan de Westervoortsedijk hebben we diverse typen grondgebonden woningen en het gestapelde hoekgebouw voorzien van een afwisselend daklandschap. Het binnenterrein van het bouwblok is samen met KAW ontworpen, dat de architectuur van het oostelijke gedeelte van het bouwblok heeft verzorgd.

Eigentijdse zorgverlening

In het hoekgebouw zijn diverse aan wonen en zorg gerelateerde functies verzameld: in de plint van het gebouw bevindt zich een gezondheidscentrum en op de verdiepingen bevindt zich het domein van de DrieGasthuizengroep, waar wonen met intensieve zorg en thuiszorg wordt gecombineerd.

opdrachtgever
Volkshuisvesting Arnhem
co-opdrachtgever
DrieGasthuizengroep Arnhem
ontwikkelend aannemer
Kuiper Bouw Arnhem

kad02.jpg
kad03.jpg
kad08.jpg
kad05.jpg
kad10.jpg
kad09.jpg
kad06.jpg
kad07.jpg
kaartweergavechronologie