Cobbenhagenlaan

Een gebouwd ensemble Tilburg, (1997-2002)
Een voormalige bedrijfslocatie aan de Cobbenhagenlaan is door Dennenheuvel Vastgoed ontwikkeld tot een nieuw kantorencomplex. Binnen een door DAT ontwikkelde stedenbouwkundige opzet zijn drie kantoorgebouwen ontworpen, voor verschillende opdrachtgevers, door drie architectenbureaus. De drie kantoorgebouwen zijn onderling verschillend, maar vormen dankzij de afstemming in de massaopbouw en in de materialisering samen een eenheid aan de Cobbenhagenlaan. Het westelijke kantoorgebouw is ontworpen door DAT. Het gebouw is zodanig opgezet dat twee tot vier gebruikers onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

Groen, gebouwen en parkeren

De inrichting van het open terrein werkt als bindende factor tussen de gebouwen. Er is sprake van een eenvoudige zonering. Aan de straatzijde ligt een groene, als tuin ingerichte strook. Aan de achterzijde ligt een verharde strook die iets verdiept is aangelegd en waar kan worden geparkeerd.

Flexwerken

De onderste drie bouwlagen van het door DAT ontworpen gebouw zijn in gebruik door BDO, een accountantskantoor dat gebruik maakt van flexibele werkplekken. De maatvoering van het gebouw is zodanig dat er gemakkelijk een afwisseling tussen open werkplekken en werkcabines is te realiseren. Het gebouw is van binnen, zowel horizontaal als verticaal, open en transparant. Dit komt ten goede aan de interne communicatie van de gebruiker. Centraal in het gebouw bevindt zich een vide waarin een glazen lift en een open trap zijn opgenomen.

Pentoffice

De vierde bouwlaag is, als 'tussenlaag', voorzien van grote, glazen puien. De kantoren zijn hier te gebruiken in combinatie met een royaal, op het zuiden gelegen dakterras.

opdrachtgever
Dennenheuvel Vastgoed (Heerkens van Bavel)

opgave
Stedenbouwkundige en architectonische opgave

team
Walter van der Hamsvoord, Theo van Esch, Roger van de Put

website
www.heerkensvanbavel.nl

01_foto_cobbenhagenlaan.jpg
97312_02_voetprint.jpg
03_luchtfoto_situatie.jpg
04a_cobbenhagenlaan.jpg
04b_maateenheid.jpg
04c_stedenbouwkundig_ensemb.jpg
04d_architectonische_eenhei.jpg
05a_zonering.jpg
05b_zonering.jpg
06_maquette_studie.jpg
07_maquette.jpg
08_cobbenhagenlaan.jpg
09_cobbenhagenlaan.jpg
10_cobbenhagenlaan.jpg
11_trap_cobbenhagenlaan.jpg
kaartweergavechronologie