heu11.jpg

Stoere woningen in het profiel van architect Peutz


De Heuvel Breda
De Heuvel in Breda is een naoorlogse wijk met een grote stedenbouwkundige en cultuurhistorische waarde. De gebouwen zijn echter technisch sterk verouderd en de woningtypes voldoen niet meer aan de huidige eisen. Na een uitgebreide studie is besloten om in delen van de wijk de woningen te renoveren en in andere delen van de wijk de woningen te vervangen door nieuwbouw.
heu02.jpg
DAT heeft het stedenbouwkundig- en architectonisch ontwerp gemaakt dat recht doet aan de wijk, ontworpen door architect ir. F. Peutz. De nieuwbouw is gemaakt met veel respect voor het oude plan: ze volgt de bestaande stedenbouwkundige lijnen en neemt de karakteristieke, hoge profielen van de oude woningen over.
heu04.jpg
heu09.jpg
heu19.jpg
Naast de Laan van Mertersem en het Dr. Struyckenplein zijn de eerste 75 nieuwe, stoere stadswoningen opgeleverd binnen het totale plan. Het totale plan omvat de nieuwbouw van 260 eengezinswoningen en 110 sociale huurappartementen, en de renovatie van 170 bestaande woningen.
De stadswoningen zijn gerealiseerd door Ontwikkelcombinatie Nederlandse Bouw Unie / Maas-Jacobs. De vernieuwing van de wijk is nog volop in uitvoering.
heu06.jpg
heu05.jpg
heu08.jpg
Opdracht
Stedenbouwkundige en architectonische opdracht voor het totaalplan van de nieuwbouw van 260 eengezinswoningen, waaronder de 75 stadswoningen, en 110 sociale huurappartementen, en de renovatie van 170 bestaande woningen.

Opdrachtgever
Ontwikkelcombinatie Nederlandse Bouw Unie en Maas-Jacobs

Adviseurs
Karres en Brands (landschap)
Van Boxsel Engineering (constructie)
Van de BuijsInstall (adviseur installaties)
BINK Elektro (elektra)

Uitvoering
Maas-Jacobs

Periode
2019-heden

Fotografie
René de Wit