Warning: Missing argument 3 for set_og(), called in /var/www/vhosts/datarchitecten.nl/httpdocs/lib/inc/cnt.php on line 37 and defined in /var/www/vhosts/datarchitecten.nl/httpdocs/lib/php/functions.php on line 153 Werkwijze

Werkwijze

OPEN
Elke opgave is uniek en treden wij met een heldere open houding tegemoet.

“Bouwkunst is in ruimte gevatte tijdswil.
Levend. Afwisselend. Nieuw.
Niet het gisteren, niet het morgen.
Alleen het heden is maakbaar.
Alleen dit bouwen schept vorm.
Schept de vorm uit het wezen van de opgave
met de middelen van onze tijd.
Dat is ons werk.”

Ludwig Mies von der Rohe, Bürohaus, 1923


Voor ons is de tekst van Mies betekenisvol. Geschreven in een andere tijd is de beschrijving van ‘ons werk’ treffend en actueel. We herkennen de drijfveren en missie voor ons bureau.
In ons werk is geen plaats voor vooringenomen standpunten. Opbouwen van een gelijkvormig oeuvre is niet ons doel. Een vast handschrift doet afbreuk aan het wezen van de ontwerpopgave.

ÉÉN
In deze tijd van versplinterde specialismen streven wij naar integrale inhoud. Naar logica en aansluiting in de reeks van groot naar klein.

In iedere opgave zoeken we naar de idee dat alle lagen van het ontwerp inhoud geeft en verbindt. Alles is deel van het geheel.
Ons werk kent overlopende schaalniveaus:
landschap = stedenbouw = architectuur = interieur = detail.
We zoeken één drager voor alle niveaus in het ontwerp. Van landschap tot deurklink.

EIGEN WIJS
Nu sprake is van een ongeremde beeldcultuur realiseren wij onderscheidende projecten die het specifieke, eigene en essentiële vorm geven.

Ons werk is eigentijds maar onttrekt zich aan de waan van de dag. We maken een gezamenlijk visie eigenzinnig concreet. Individuele architectonische accenten zijn gewenst zo lang ze betekenis hebben voor het wezen van de opgave.
Duurzaamheid start met het formuleren van de juiste ontwerpvragen.

LINK
Individualisme, diversiteit en fragmentatie bepalen stad en samenleving meer en meer. Daarom creëren wij samenhang en verbinding.

Een ontwerp hecht zich aan de omgeving. Daagt haar uit. De context geeft ruimte voor het formuleren van de kern van de opdracht.

We zijn niet geïnteresseerd in statements die slechts korte tijd draagvlak of betekenis hebben om daarna als incident door het leven te gaan. Daarvoor nemen we de impact van het ontwerp te serieus.

FASCINATIE
Het ontwerpproces en de organisatie hiervan zijn tegenwoordig versplinterd. Wij zoeken de samenhang. Daarbij zijn we inspirerend en sturend.

In de communicatie met alle betrokkenen gaan we een dialoog aan om samen tot een scherpe diagnose te komen. Samen willen we dwarsverbanden leggen en grenzen verkennen.
Nieuwe inhoud ontstaat door interactie. Uit oprechte interesse in fascinaties van anderen. We zijn uitgesproken verbindend en respectvol. Maar leggen ook duidelijke zwaartepunten.

RUIMTE
Ruimte om te bouwen is schaars. Verdichting en inbreiding tekenen het ontwerp. Wij nemen geen ruimte, maar creëren ruimte.

Met onze ontwerpen veranderen we de ruimte. Zonder deze af te sluiten. We benoemen de verwachtingen, de mogelijkheden en geven deze vorm door maatvoering, oriëntaties en materialisatie. Ruimte wordt geordend, gebruik volgt vanzelf.
kaartweergavechronologie