DATarchitectenoss03_th.png

Nominatie 'Het Mooiste Gebouw van Oss' voor Park Zwanenberg

27 Aug. 2018

DAT Architecten is genomineerd met twee projecten voor de architectuurprijs 'Het Mooiste Gebouw van Oss'. De eerste nominatie is voor Park Zwanenberg gezondheidscentrum, appartementen en verzorgingshuis. De tweede nominatie gaat naar het project Leeuwerikhof woningen en wijkcentrum.

Park Zwanenberg gezondheidscentrum, appartementen en verzorgingshuis is in opdracht van BrabantWonen gerealiseerd. BrabantWonen heeft intensief samengewerkt met de partners AM en gemeente Oss. Het gezondheidscentrum is op een groter schaalniveau de spil die een drietal gebieden verbindt; Sibeliuspark, park Zwanenberg en de onderwijsboulevard. Het programma is zeer divers met een polikliniek, diverse zorgfuncties, restaurant, appartementen met kleinschalige woon-zorg functies en appartementen in de sociale sector met een tandartspraktijk. Aan de Doctor Saal van Zwanenbergsingel is een ensemble van vier bouwvolumes gemaakt die gezamenlijk een stadsentree voor Oss creëren.
Het plan koppelt de Onderwijsboulevard met het Sibeliuspark en vervult daarmee een belangrijke spilfunctie binnen dit grotere stadsdeel. De uitstraling van de gebouwen is licht en optimistisch met een lichte, zachte baksteenkleur en het gebruik van hout geven het geheel een bijna Zuid Europese sfeer.

De verkiezing is een initiatief van de Ontwerperskring Oss in samenwerking met het Brabants Dagblad en met dit initiatief hopen zij een bijdrage te leveren aan het actuele debat over ruimtelijke kwaliteit in de stad Oss en de omliggende dorpen. Er zijn een 26-tal gebouwen genomineerd, die zijn opgeleverd in de periode 2012-2018. Er is gekeken naar de architectonische kwaliteit, het belang voor het stads- of dorpsbeeld en naar de diversiteit van de totale selectie. Er wordt zowel een publieksprijs als een prijs toegewezen door de vakjury. De publieksprijs zal worden uitgereikt op basis van stemming via de internetsite van het Brabants Dagblad. Van 25 augustus t/m 14 september kun je je stem uitbrengen. Op 26 september wordt de winnaar bekend gemaakt.

Stem op Park Zwanenberg gezondheidscentrum, appartementen en verzorgingshuis voor 'Het Mooiste Gebouw van Oss'. https://www.bd.nl/oss/verkiezing-stem-op-het-mooiste-gebouw-van-oss~a241846f/

deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

17 Dec. 2018

datexcursie1024.jpg

DAT excursie

19 Feb. 2016

DATopexcursiebijMBVAld.jpg

DAT op excursie

24 Jan. 2015

Willemspoort1.jpg

Willemspoort

04 Jan. 2015

Esdal_tijdscapsule.jpg

Esdal College

06 Oct. 2014

hoensbroek.jpg

DAT-stad groeit!

21 Dec. 2013

satijnhof_actuel.jpg

Satijnhof

30 Sep. 2013

dat_30_jaar.jpg

DAT 30 jaar

05 Jan. 2012

detail_04.jpg

DAT is verhuisd

20 Apr. 2010

tilburg_2110_actueel.jpg

Tilburg in 2110

kaartweergavechronologie