aanbesteding_MFA_Heerde_th.png

MFA Heerde is aanbesteed!

22 Dec. 2013

De MFA Heerde is aanbesteed. Aan de rand van de Van Meursweide, een voormalig landgoedterrein in Heerde, wordt binnenkort begonnen aan de nieuwbouw van een Multifunctionele Accommodatie. Deze MFA biedt onderdak voor negen verschillende gebruikers. Dubbelgebruik van ruimtes is de basis van hun samenwerking.
De van Meursweide is een prachtige groene open plek, midden in het dorp, waarlangs een voetpad loopt. Dit voetpad verbindt het centrum van Heerde, langs het Gemeentehuis, met de Weide.
De nieuwe MFA komt te staan tussen de Van Meursweide en de Grifstraat en het ontwerp begint met dit voetpad. Door het voetpad door te trekken, dwars door de MFA heen, tot aan de Grifstraat wordt het gebouw uitermate openbaar, een nadrukkelijk wens van de gebruikers. Tevens krijgt de MFA hierdoor twee voorkanten.
Waar dit pad in het gebouw komt is tevens het hart, het ‘ontmoetingsplein’ van het gebouw, waar alle functies en gebruikers elkaar ontmoeten. Hier zijn de bibliotheek en het dorpshuis gesitueerd.
Qua uitstraling wordt het gebouw een “paviljoen” aan de van Meursweide, heel transparant, grotendeels slecht één laag hoog. Boven dit “horizontale” gebouw komen hoogte accenten, waardoor het Theater, Gymzaal en de scholen zichtbaar worden voor de buurt.
MFA Heerde Oost wordt gezien als de ontmoetingsplek voor de omliggende buurt. Het architectonisch ontwerp van DAT met het horizontale tactiele metselwerk en veel glas versterkt de openheid en toegankelijkheid van het gebouw.

project › MFA Heerde

deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

17 Dec. 2018

datexcursie1024.jpg

DAT excursie

19 Feb. 2016

DATopexcursiebijMBVAld.jpg

DAT op excursie

24 Jan. 2015

Willemspoort1.jpg

Willemspoort

04 Jan. 2015

Esdal_tijdscapsule.jpg

Esdal College

06 Oct. 2014

hoensbroek.jpg

DAT-stad groeit!

21 Dec. 2013

satijnhof_actuel.jpg

Satijnhof

30 Sep. 2013

dat_30_jaar.jpg

DAT 30 jaar

05 Jan. 2012

detail_04.jpg

DAT is verhuisd

20 Apr. 2010

tilburg_2110_actueel.jpg

Tilburg in 2110

kaartweergavechronologie