PRIJSVRAAG_BNA_KMB_th.png

3e prijs BNA ideeënprijsvraag Spoorzone Tilburg

24 Jun. 2011

De BNA Kring Midden-Brabant heeft een ideeënprijsvraag uitgeschreven rondom de 'Spoorlaan - Spoorzone' in Tilburg. De opgave bestond uit het ontwikkelen van een visie voor het gebied tussen het Centraal station en de kruising met het NS-plein.

Wij denken dat dit gebied met de juiste ingrepen veel kan betekenen voor Tilburg als toekomstige EvenementenStad en een sterke partner voor BrabantStad. Het moet een plek worden die zowel noord-zuid als oost-west verbindt maar ook een plek die de dynamiek van de stad omarmt en een plek die de dynamiek van toekomstige behoeftes kan dragen.

Met deze ambities, de ingrediënten van de vele Tilburgse evenementen en het aanwezige stadsbalkon, hebben we de Stads-Tribune bedacht. Een nieuwe volwaardig openbare plek in Tilburg die ruimte biedt aan tijdelijke voorzieningen. Het is ons idee om met een kleine en haalbare ingreep het huidige gebruik van dit deel van de stad te veranderen. Hiermee wordt de Spoorlaan DE evenementen plek van Tilburg.

Langs de Spoorlaan gaan alle verschillende activiteiten plaats vinden die gebruik kunnen maken van de Stads-Tribune zoals natuurlijk Carnaval, Tilburg Ten Miles, Kermis, Tilburg zingt, de T-parade of een toekomstige start van de Tour de France, het Glazen Huis in 2013 en BrabantStad-evenementen in 2018!

Stedenbouwkundig lost de Stads-Tribune de problematiek van “het hoogspoor” op. Het spoor is niet langer een scheiding tussen noord en zuid en een harde wand langs de Spoorlaan. De Stads-Tribune verbindt spoor en Spoorlaan tot ÉÉN openbare ruimte en toont Tilburg in al haar vrolijkheid en dynamiek.

deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

17 Dec. 2018

datexcursie1024.jpg

DAT excursie

19 Feb. 2016

DATopexcursiebijMBVAld.jpg

DAT op excursie

24 Jan. 2015

Willemspoort1.jpg

Willemspoort

04 Jan. 2015

Esdal_tijdscapsule.jpg

Esdal College

06 Oct. 2014

hoensbroek.jpg

DAT-stad groeit!

21 Dec. 2013

satijnhof_actuel.jpg

Satijnhof

30 Sep. 2013

dat_30_jaar.jpg

DAT 30 jaar

05 Jan. 2012

detail_04.jpg

DAT is verhuisd

20 Apr. 2010

tilburg_2110_actueel.jpg

Tilburg in 2110

kaartweergavechronologie