Woningen en winkels Apeldoorn

Apeldoorn, (2006-2012)
De opgave bestond uit het maken van de hoek tussen de Henri Dunantlaan met de Asselsestraat. Op deze hoek ontmoet de hoogbouw de kleine korrel respectievelijk de jaren zeventig en de Apeldoornse huisjes.
De nieuwbouw, die uit negen woningen, winkels en 28 appartementen bestaat, is als één sculptuur vormgegeven en vormt als zodanig de overgang tussen de twee verschillende soorten van architectuur.
Het geheel is verder ingebed in een parkachtige omgeving, de auto’s parkeren daarom ook op het binnenterrein.
De negen woningen bestaan uit vier stadswoningen in drie lagen, die afgewisseld worden door vijf patiowoningen die terug liggen ten opzichte van de stadswoningen, die daardoor vrijstaand kunnen worden ervaren.
De hoogbouw is opgebouwd uit een deel over 8 lagen en een deel over 6 lagen waardoor de toren enerzijds geleidelijk de overgang maakt naar het lagere gedeelte en anderzijds ranker overkomt. De vier appartementen op één laag zijn zo geschakeld dat ze allemaal goed georiënteerd zijn op de zon.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

opdrachtgever
Le Clercq planontwikkeling

team
Theo van Esch, Niels van Ham, Gert-Jan Dirkx

art_impression_1.jpg
05642_02_Asselsestraat_data.jpg
05642_01_01_luchtfoto.jpg
concept_tekening.jpg
nieuwe_situatie.jpg
westgevel_aan_de_henri_dunant_s.jpg
noord_en_zuidgevel.jpg
oostgevel_aan_de_parkeergaragez.jpg
bestaande_locatie.jpg
05642_11_1266183.jpg
05642_15_1266362.jpg
05642_14_1266517.jpg
05642_13_1267627.jpg
05642_16_1267678.jpg
kaartweergavechronologie