Woningen ‘De Contreie’ Oosterhout

Wonen aan het Markkanaal Oosterhout, (2017-2018)
Aan de zuidrand van De Contreie langs het Markkanaal is de bouw gestart van 15 stadswoningen en 24 appartementen. Wonen met zicht over het water in een groene omgeving.

We zagen als architect direct de mogelijkheden van de locatie, zoals het uitzicht en het water, deze hebben we dan ook ten volle benut in het ontwerp. Binnen de randvoorwaarden zijn we er in geslaagd een sterk volume te creëren. We hebben van buiten naar binnen ontworpen om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van het weidse uitzicht. Dit is mede bepalend geweest voor de architectuur van het gebouw; de grote raampartijen vormen een consequent patroon met de metselwerk vlakken en geven het gebouw zijn heldere uitstraling.

De duurzame woningen hebben een moderne architectuur met een ingetogen en frisse uitstraling en een sterke identiteit. Met de harmonieuze gevelcomposities is een duidelijk geheel ontworpen, toch behouden alle woningen hun eigen herkenbaarheid en vormen ze één geheel met het appartementsgebouw.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

De gemetselde gevels, met ook staand metselwerk en rollagen, worden regelmatig onderbroken door diep terug liggende gevelopeningen. De openingen zijn als het ware uitgesneden in het metselwerk en om dit te benadrukken liggen de kozijnen diep terug of soms zelfs achter het metselwerk. Bijzondere elementen zijn de verticale stroken met het houten schrijnwerk en de luifel boven de voordeur.

Ook het materiaal en de details vormen samen een eenheid waarbij de grijze gevelsteen en de gevarieerde metselwerk zeer opvallend zijn.

opdrachtgever
DW Investments Tilburg

website

RenderC.jpg
RenderB.png
RenderA1def.jpg
RenderDdd.jpg
kaartweergavechronologie