Renovatie flats aan de Churchillaan

Eindhoven, (2000-2003)
De woningbouwvereniging Wooninc uit Eindhoven heeft twee appartementengebouwen aan de Maurits Lijnslagerstraat / Churchilllaan gerenoveerd. De appartementengebouwen bestonden ieder uit een zichtbaar betonnen skelet dat opgevuld was met metselwerk en ramen per verdieping in noord- en zuidgevel, en puien en aaneengesloten balkons in oost- en westgevel. Door de horizontale gelaagdheid in combinatie met de grauwe kleur van het metselwerk, oogde het gebouw erg saai. Bovendien lag de bestaande entree heel donker verdiept in het gebouw.
Doelstelling was om de gebouwen een representatieve uitstraling te geven, zowel duidelijk te herkennen aan de Churchilllaan, waar het verkeer langs raast, als voor
de bewoners zelf, die een herkenbaar en toegankelijker wooncomplex hebben gekregen.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

De aanpassingen

Om dat te bewerkstelligen werden de volgende maatregelen getroffen.
1. De noord- en zuidgevels zijn over de gehele hoogte voorzien van licht keimwerk.
2. De oost- en westgevels kregen een diep kader, om de lange balkonzones een duidelijke omranding te geven.
3. De entrees zijn naar buiten uitgebreid met daaraan vast een liftschacht die bekleed is met ceramische platen van Argeton.
4. Door de entree naar buiten te brengen ontstaat er een lichte ruimte voor een trap naar de eerste verdieping zodat er en visuele verbinding ontstaat met het woonniveau. Tevens wordt door het maken van een vide de entree ruimtelijker.
5. Er is ook een inpandige containerruimte gemaakt voor de containers die eerst buiten stonden.

opdrachtgever
Wooninc Eindhoven

team
Ton van der Hagen, Marijke Quint

foto_4ch.jpg
foto_1ch.jpg
foto_2ch.jpg
foto_3ch.jpg
foto_5ch.jpg
foto_6ch.jpg
foto_7ch.jpg
kaartweergavechronologie