Quirijnboulevard

Markante kop Tilburg, (2002-2005)
In opdracht van Cofier Bouwontwilkkeling ten behoeve van WonenBreburg en de gemeente Tilburg heeft DAT een invulling gegeven aan de kop van een nieuwe parkstrook in Tilburg Noord. Het was onze ambitie om een markant woongebouw te maken dat aansluit bij de duidelijke architectuur van de jaren-60 wijk. We hebben gekozen voor een heldere en strakke vormgeving in combinatie met sobere materialisatie.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

Alzijdigheid en uitzicht

De 22 appartementen van de urban villa hebben meerzijdige oriƫntaties waardoor het gebouw een alzijdige uitstraling heeft richting het park. De woonruimtes hebben een geweldig uitzicht via grote glazen puien.

Abstracte gevels

De gevels hebben een abstract ramenpatroon. We wilden een duidelijk maar ook enigszins mystiek volume maken waarin de individuele woning ondergeschikt is aan het geheel.

Zwart keramiek

De gesloten gevels zijn van keramische platen. We hebben gezocht naar een patroon van platen en ramen dat continue doorgezet kon worden. Door dit consequent te doen zijn verrassend mooie hoekramen ontstaan voor de woningen.

opdrachtgever
Cofier Bouwontwikkeling t.b.v. WonenBreburg en gemeente Tilburg

opgave
Architectonische opgave

team
GertJan de Rooij, Ton van der Hagen, Dennis Schuurkes

website
www.wonenbreburg.nl
www.cofier.nl
www.karresenbrands.nl

01464_01_foto_gevelbeeld.jpg
01464_02_voetprint.jpg
014641_03_situatie.jpg
014641_04_situatie_compleet.jpg
014641_05c_concept.jpg
014641_07foto_gevelbeeld.jpg
014641_06_foto_gebouw_in_he.jpg
014641_08_foto_gevelbeeld.jpg
01641_09_foto_gevelbeeld.jpg
014641_10_foto_gevelbeeld.jpg
01641_11_foto_gevelbeeld.jpg
014641_12_foto_detail_gevel.jpg
014641_13_plattegrond_woonv.jpg
kaartweergavechronologie