Huize Nazareth

Tilburg, (1992-1994)
Een voormalig internaat is getransformeerd tot huisvesting voor studenten aan het Kunstcluster te Tilburg (conservatorium, balletacademie). Aan de straatzijde is het gebouw gerestaureerd, maar aan de achterzijde (stadspark) en ter plaatse van de onderdoorgang naar het stadspark zijn eigentijdse ingrepen zoals de beheerder-ruimte zichtbaar die zich uitstekend verhouden tot de oude architectuur. DAT heeft met dit plan in maart 1995 de nationale renovatieprijs gewonnen.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

opdrachtgever
WonenBreburg Tilburg

team
Theo van Esch, Hans Mollen, Martel van Nieuwkuijk

achteruitbouw_plus_onderdoo.jpg
voorgevel.jpg
plattegrond.jpg
onderdoorgang_plus_portiers.jpg
achteruitbouw_2_.jpg
achtergevel.jpg
portiersruimte.jpg
trappenhal.jpg
studentenkamer.jpg
kaartweergavechronologie