Fanfare Aurora

Eenvoudige maar toch ‘rijke’ muziekruimte Heesch, (2005-2007)
De opdracht van fanfare Aurora was duidelijk: een eenvoudige uitbreiding van de oefenruimte voor een zeer beperkt budget. Toch is het geen simpele rechttoe rechtaan ‘doos’ geworden. Een vindingrijke verdraaiing van de gevelmuur geeft het gebouw een beeldende kwaliteit die goed past bij de muziekruimte.
Om kosten te besparen, verzorgden leden van Aurora zelf de bouw. Sponsors zorgden voor de nodige middelen. Sommige materialen zijn geschonken (de bakstenen bijvoorbeeld). Ook zijn materialen hergebruikt.
Het directe persoonlijk contact met de fanfareleden maakte van de totale bouw een inspirerend, plezierig proces.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

Gedraaide zijwanden

Door de verdraaiing van de zijwanden verbetert niet alleen de akoestiek. Ook komt er aangenaam indirect daglicht binnen, waardoor de muzikanten bij het lezen van de bladmuziek geen last hebben van te fel tegenlicht.

Geperforeerde bakstenen

Bij het metselen van de binnenwanden zijn de bakstenen verticaal verwerkt met de bovenzijde van de steen als zichtwerk. De in het zicht komende perforaties zorgen daarbij voor een optimale akoestiek.

opdrachtgever
Fanfare Aurora in Heesch

opgave
Architectonische opgave

team
Theo van Esch, Desiree Vermeer, Birgitte Keijzer, Marco de Groot

website
www.fanfare-aurora.nl

03540_01_foto_gevelbeeld.jpg
03540_02_voetprint.jpg
03540_05_plattegrond.jpg
03540_06_doorsnede.jpg
03540_07_perspectief.jpg
03540_08_foto_detail_gevelb.jpg
03540_09_interieur.jpg
03540_10_fanfareuitvoering.jpg
03540_11_gevelbeeld_met_fan.jpg
kaartweergavechronologie