Basisschool Vlashof

Opvallende soberheid Tilburg, (2004-2006)
Eenvoudig en strak, met alleen de kleuren zwart en grijs aan de buitenkant. Sober en daardoor opvallend; vooral in de gefragmenteerde omgeving van Tilburg Noord. Basisschool De Vlashof is een object uit één stuk, strak uitgevoerd met zo min mogelijk verschillende materialen.
Het contrast tussen de binnen- en de buitenkant is groot. Een wereld van verschil. Zo elementair als het gebouw van buiten oogt, zo luchtig en vrij is de inrichting. Het gebouw is een labyrint, waarin de kinderen op ontdekkingstocht kunnen. De vele hoeken hebben hun eigen beleving. Klaslokalen zijn gedraaid of geclusterd langs een brede speelgang. Loopbruggen versterken het spannende karakter.
deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

Zitkuil

De aula van de school is ‘uitgegraven’. De verdieping zorgt ervoor dat de ruimte eromheen een podium is. Ideaal voor een kerstvoorstelling of een eindejaarsmusical.

Eenvoudig van buiten

In de diversiteit aan vormen en kleuren in de woonomgeving, dringt het ingetogen ontwerp zich niet op. Het gebouw straalt rust en vertrouwen uit. Een mooi voorbeeld van de strakke vormgeving zijn de diep uitgesneden vensters.

Diversiteit van binnen

Kinderen zitten acht jaar op de basisschool. Door de sterk verschillende karakters van de klaslokalen en andere ruimtes, blijft het gebouw door de jaren heen afwisselend. De kinderen groeien mee met de mogelijkheden van het gebouw.

opdrachtgever
Hevo Bouwmanagement en Stichting Tangent

opgave
Architectonische opgave

team
GertJan de Rooij, Ton van der Hagen, Birgitte Keijzer, Dennis Schuurkes, Mark Brouwers, Leendert van Grinsven, Johan Bek

website
www.hevo.nl
www.tangent.nl

01.jpg
04587_02_voetprint_upload.jpg
04587_04_gevelfoto_upload.jpg
05.jpg
06.jpg
04587_07_pui_tussen_lokaal_.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
15.jpg
04587_12_tekst_uitbreiding.jpg
04587_13voetprint_uitbreidi.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
foto_1_uitbreiding.jpg
kaartweergavechronologie