datlee05web_th.png

Leeuwesteyn Utrecht

01 Sep. 2018

“Statige architectuur met een verticale geleding”

Leeuwesteyn, een nieuwe, groene woonwijk met een stedelijk karakter, wordt een verbinding tussen oud en nieuw Utrecht. De wijk is gelegen tussen de A2 tunnel en het Amsterdams Rijnkanaal, en grenst aan Leidsche Rijn Centrum. Samen met de partners Mitros en GroenWest heeft opdrachtgever Nijhuis Bouw DAT Architecten gevraagd het ontwerp te maken voor 85 sociale huurwoningen en 51 appartementen. Project Leeuwesteyn is een plan dat refereert in beeldkwaliteit naar Art Deco elementen. Kenmerkend in dit plan zijn de hoogteverschillen van vijf meter en differentiatie in laan-, hof- en park bebouwing.

Het accent in de architectonische uitwerking ligt in de korrel van de gevelwanden en in de verticaliteit van de individuele woningen. Door middel van diepteverschillen, metselwerkverbanden, plinten, dakranden en details van noodoverstorten wordt een aansluiting gezocht bij de architectonische uitwerking van de overige velden in Leeuwesteyn. Details van balkonhekken en poorten met een rijke detaillering versterken de gewenste Art Deco uitstraling. Het appartementenblok is op basis van de gewenste stedenbouwkundige korrel gedifferentieerd in hoogte. De gevraagde korrel uit het beeldkwaliteitsplan is zowel in de architectuur als in diverse steenkleuren geaccentueerd.

deel deze pagina via:
TwitterFacebookLinkedIn

19 Feb. 2016

DATopexcursiebijMBVAld.jpg

DAT op excursie

24 Jan. 2015

Willemspoort1.jpg

Willemspoort

04 Jan. 2015

Esdal_tijdscapsule.jpg

Esdal College

06 Oct. 2014

hoensbroek.jpg

DAT-stad groeit!

21 Dec. 2013

satijnhof_actuel.jpg

Satijnhof

30 Sep. 2013

dat_30_jaar.jpg

DAT 30 jaar

05 Jan. 2012

detail_04.jpg

DAT is verhuisd

20 Apr. 2010

tilburg_2110_actueel.jpg

Tilburg in 2110

kaartweergavechronologie